Bedrijfsleven is topsport.

Kernwaarden uit de topsport zijn te relateren aan het bedrijfsleven en andersom. Er worden vergelijkbare keuzes gemaakt, hindernissen overwonnen en kansen benut. Het gaat bij beide om het optimaal ontwikkelen van talent, waarbij een gezonde dosis doorzettingsvermogen en discipline nodig zijn.

Zes redenen waarom het bedrijfsleven gelijk staat aan topsport:

Het vereist eenzelfde mindset

Werknemers die succesvol zijn in het bedrijfsleven hebben eenzelfde mindset als topsporters. De aanwezigheid van een gezonde dosis doorzettingsvermogen, gedrevenheid en discipline in beide werkvelden zorgt dat zij optimaal presteren.

Het vraagt een sportieve houding

Overwinnen en verliezen zijn in beide werkvelden aan de orde van de dag. De aanwezige mindset zorgt ervoor dat wanneer men verliest men dit niet als falen ervaart. Zolang men het gevoel heeft zich volledig te hebben ingezet, staat men sportief tegenover het verlies.

Motivatie als drijfveer

Beide richten hun aandacht op het behalen van successen. Alles wordt op alles gezet om het gewenste doel te behalen. Ook hier komen geduld en doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Wanneer situaties anders uitpakken, wordt gewerkt richting het doel tot het is bereikt. Succes is het resultaat van willen en doen.

Een combinatie van passie, aandacht en enthousiasme

De wil om succesvol te worden en te blijven zorgt ervoor dat zij hun doel bereiken. De vele talenten in het bedrijfsleven en in de topsport blijven zich ontwikkelen. Simpelweg doordat zij gepassioneerd en enthousiast zijn over hun vak.

Het overtreffen van verwachtingen

Prestaties zijn altijd te verbeteren. Topsporters en werknemers in het bedrijfsleven streven ernaar behaalde successen te overtreffen.

Energie uit ontspanning

Een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning is nodig om goed te blijven presteren. Momenten van ontspanning geven nieuwe energie, voorkomen stress en de kans op een burn-out wordt kleiner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *